Mijn f***ing dilemma I

In mei 2016 schreef ik een blogpost over waarom ik zo vermoeiend ben voor mezelf. Ik ben niet tevreden met die blogpost…zucht 🙂

Dit is poging 2. Ik denk dat ik mezelf beter begrijp.

Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat het verhaal te groot is voor één post en dus worden het er twee. Laat ik beginnen met een lijst aan zaken waar mijn tijd aan opgaat in een week.

Gezin

Mijn absolute topprioriteit; vrouw en dochter. Uit niets haal ik meer energie, op de slapeloze nachter na ;-), dan uit deze 2 prachtige mensen. Ik wil de belangrijke momenten van de groei van mijn dochter meemaken en ik wil mijn vrouw de ruimte geven om dingen te ondernemen en van elkaar kunnen genieten.

Ik doe dit misschien nog niet perfect maar ik vraag me af of dat kan en wie dat wel kan. Blijvend aan werken.

Sporten

Ik heb een haat-liefde verhouding met sporten. Na het sporten voelt het altijd goed en ik kan me ook vrij goed motiveren om, zelfs alleen, te gaan sporten.

Echter ik wil niet gewoon sporten, ik wil iets bereiken. Een bepaalde hoogte kunnen springen, een bepaald gewicht bereiken en nog veel meer. Niet perse tegelijkertijd maar er is er altijd één.

De dingen die ik wil bereiken zijn goed te doen…als je minimaal 3 keer per week intensief kunt sporten.

Als ik 2 keer sport is mijn conditie op orde, ben ik redelijk tevreden over mijn gewicht (BMI hartstikke goed) maar daar houdt het op.

Als ik 3 keer sport is mijn conditie zeer goed op orde, ben ik tevreden over mijn lichaam maar haal ik mijn doel vaak net niet. Dit heb ik in het verleden helaas te vaak meegemaakt waardoor de motivatie om dit nu te doen er nu even niet is.

Kortom; om mijn doel te halen moet ik of meer sporten of intensiever sporten en daar heb ik nu gewoon even geen trek in. Het trekt een te grote wissel op andere dingen. Ik blijf bij 2 keer per week de komende tijd.

Zakelijk

Ik vind werken heerlijk. Sinds 2011 werk ik voor mijzelf en ik heb nog nooit zonder werk gezeten, volgens velen een succes.

Dit staat voor mij echter gelijk aan 3 keer sporten. Ik kan er zeer goed van rond komen en ik kan het netjes in 40 uur per week af. Het is echter niet genoeg.

Ik freelance nu 3 dagen per week om in 2 dagen per week een eigen product van de grond te krijgen. Dit gaat echter niet hard genoeg. In 2016 gestart en het product is nu in alpha -> beta fase. Dat had ik al veel eerder willen doen en het product is OK maar ik zie nu al weer heel veel meer mogelijkheden.

Hier wil ik wel echt wat mee gaan doen dit jaar. Ik kan eindeloos blijven freelancen en projectjes aan de zijkant blijven opstarten maar BuzzardLabs moet echt loskomen en gaan bewijzen dat het geen vallende zwaan is. Blogpost twee dus zal hier verder op ingaan.

Overig

Dan zijn er nog zoveel andere dingen die ik wil doen in een week.

Gamen

Fanatiek Xbox-gamer maar als ik het 2 keer in de week haal is het veel en dan kun je lekker een spelletje spelen maar echt goed wordt je niet. Dit was bijvoorbeeld begin dit jaar het plan maar het is me niet gelukt.

Ik heb er op zich wel vrede mee. Ik haal er veel plezier uit en het is ontspannend dus ik blijf het doen.

Muziek

Ik heb een mooie stereo set-up met cd en vinyl en probeer minimaal 1 keer per week een plaatje op te zetten. Dat lukt want ik werk minimaal 1 dag per week thuis en de set-up staat in mijn werkkamer. Yes toch iets gehaald 🙂

Media

  • Ik heb een abonnement (papier) op het FD en probeer deze 6 dagen per week te lezen. Het is voor mij echt even een moment om tot rust te komen na het eten en in het weekend helpt het me reflecteren. Ik haal die 6 dagen eigenlijk altijd.
  • NOS journaal kijk ik af en toe.
  • Ik gebruik geen nieuws apps en kijk heel af en toe op mijn werk op NOS.nl maar probeer het te voorkomen.
  • Hackernews check ik elke dag 1-3 keer. Goede artikelen en mooie comment-threads.
  • Twitter check ik ook elke dag wel 1-3 keer maar alleen op mijn laptop. Gebruik geen apps, om het gebruik af te leren.
  • Facebook account bestaat sinds februari niet meer.

Al met al het gevoel dat ik dit redelijk onder controle heb maar misschien moet ik nog wel een stapje verder gaan?

Series en film

Geen. Ik heb voor mezelf de keuze gemaakt om niets te volgen anders dan waar ik tegenaan loop. Dit is één van de keuzes waar ik echt heel blij mee ben. Ik ben er ook open over tegen mijn vrienden en heb niet gevoel dat ik echt wat mis. Het is gewoon onmogelijk om dit ook nog te doen.

Waar komt dit allemaal samen?

Dankzij het fantastische boek van Stephen Covey maak ik sinds ongeveer een jaar een weekplanning. Meestal op zondagavond. Template vind je hier.

Dit is echt een gamechanger voor mij. Ik krijg zicht op wat ik ga doen, wat ik echt wil doen en maakt dat het veel makkelijker wordt om sommige dingen te laten schieten.

Mijn gemiddelde week ziet er ongeveer zo uit:
1. Maandag: Wekker om 06:30. Consultancy klus van 9-5. ’s Avonds krant lezen, beetje tv, klusjes om het huis of xbox. Naar bed om 22:30.
2. Dinsdag: Wekker om 06:30. Consultancy klus van 9-5. ’s Avonds krant lezen, beetje tv, werken of xbox (als maandagavond xbox dan dinsdag niet). Naar bed om 22:30.
3. Woensdag: Wekker om 06:30. Consultancy klus van 9-5. ’s Avonds krant lezen en daarna basketballen. Naar bed rond 00:00.
4. Donderdag: Wekker om 07:30. Dochter naar kinderdagverblijf brengen. Thuis werken aan nieuw product tot 5 uur. Dochter ophalen. ’s Avonds krant lezen en vrije invulling (tv kijken met vrouw, basketbalwedstrijd bezoeken, werkafspraak, etc.)Naar bed om 22:30.
5. Vrijdag: Wekker om 07:30. Thuis werken aan nieuw product tot 5 uur. ’s Avonds krant lezen en vrij invulling (tv kijken met vrouw, afspreken met vrienden)Naar bed om 23:30.
6. Zaterdag: Rond 09:00 uit bed. Boodschappen doen in de ochtend. ’s Middags om het huis aan de slag, soms fluiten bij basketbal. ’s Avonds heel verschillend. Sinds dochter vaker thuis. Avond eindigt vaak met Xbox (gamen of Twitch kijken). Naar bed om 00:00.
7. Zondag: Rond 09:00 uit bed, krantje lezen. Meestal sporten in de ochtend, soms werken, en ’s middags met vrouw en kind iets ondernemen, vaak wandeling maken. ’s Avonds tv kijken en weekplanning maken 🙂

Vrij volle week meestal ook al lijken de avonden nog vrij open. Ik heb als regel dat ik, naast mijn vaste basketbalavond op woensdag, maximaal één avond een andere activiteit buiten de deur wil hebben doordeweeks. Zo hou ik tijd voor vrouw en dochter. Rust is ook niet verkeerd 😉

Mijn dilemma

Ik kan niets doen zonder na te denken over wat ik er mee wil bereiken. Ik heb optimaliseren tot in het extreme doorgevoerd en dat is vermoeiend. En dan nog heb ik het gevoel dat ik op elk vlak “leuk” bezig ben maar nergens echt het verschil maak.

Veel mensen in mijn leeftijdscategorie hebben een burn-out ervaren en dat wil ik voorkomen. Ik moet leren niets doen, leren genieten van kleine dingen en gewoon lekker leven… Tot die tijd moet ik leren balanceren.

Ik vind het interessant om te zien hoe de weken van anderen eruit zien. Voor mijn gevoel zit mijn week precies goed vol. Als ik dus ergens iets extra’s wil doen moet ergens iets gaan minderen maar wat…meer in de volgende post.

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Eén gedachte over “Mijn f***ing dilemma I”

Geef een reactie