Doelbewust oefenen Part II

In mijn vorige post ben ik dieper ingegaan op het doelbewust oefenen.

De belangrijkste punten:

  1. Elke training moet een duidelijk doel hebben
  2. Elke training moet aansluiten op het niveau van de leerling op dat moment
  3. De leerling moet gemotiveerd zijn
  4. De opdrachten moeten altijd net iets boven (aansluiting) het huidige niveau liggen van de leerling
  5. De trainer moet constant feedback geven zodat de leerling weet waar hij staat

Vervolgens gebruikte ik mijn courage om te zeggen dat ik in Q1 2017 mijn K/D ratio in Halo 5 naar 1 zou willen hebben. En dat in 3 a 4 uur per week.

We zijn 2 weken verder en mijn ratio is 0,673. 0,016 lager dan tijdens het schrijven van mijn vorige post 🙂 Gaat de goede kant op toch?

Mijn plan om beter te worden heb ik echter nog niet opgegeven en ik probeer met nu te focussen op het volgende.

Search Preference

Ik speel tot nu toe met Search Preference op Expanded. Dit wil zeggen dat ik in mijn matches gekoppeld worden aan spelers die veel beter, net zoals mij of slechter als mij kunnen zijn. In de praktijk is het vaak dat ze veel beter zijn maar dat de teambalans nog redelijk goed is.

De resultaten van de afgelopen week zijn niet echt goed. De spelers die veel beter zijn slachten mij redelijk af 🙂 Not good.

Ik ga terug naar Balanced. Dit wil zeggen dat de teams opgebouwd worden met spelers die ongeveer hetzelfde level als jou hebben. Hiermee passen ze beter bij mijn level maar kan ik er wel van leren.

Wapens

De wapens in Halo 5 bepalen het verloop van de wedstrijd.

Ik speel altijd Team Arena wat betekent dat je Slayer, Capture the Flag en Strongholds afwisselt. In alle spelmodi zijn power weapons aanwezig maar vooral bij Slayer zijn deze essentieel.

Daarnaast is er een handwapen, de Magnum. Een klein wapen maar heel erg dodelijk. Met een paar schoten op het hoofd ben je klaar maar dit is niet eenvoudig. Beheersing van dit wapen is in Halo 5 echt het verschil tussen winnen en verliezen.

Ik probeer altijd met de Magnum te spelen. Hoe meer uren je hier mee speelt hoe beter je wordt. De Battle Rifle is vergelijkbaar qua impact maar is wel groter. Als ik dit wapen kan gebruiken doe ik dat ook.

Speelstijl

Halo 5 is een dodelijk spel als je niet:

  1. Regelmatig speelt. Daarom plan ik elke week minimaal 3 x een uur Halo 5 in.
  2. Als een idioot overal inspringt. Het spel vertragen werkt in je voordeel. Dat lukt me nog niet echt omdat ik meer CoD overal in wil springen. In Halo 5 win je alleen 1-op-1.
  3. Met het team speelt. Zoals hierboven aangegeven. 1-op-1 gevechten kun je winnen, 1-op-x verlies je altijd! Het lastige voor mij hier is dat ik weinig Xbox vrienden heb en dus geen vast team kan vormen. Het nadeel is dat je dan niet samen kunt communiceren en dat je dan gewoon moet proberen je teamgenoten op te zoeken en met ze mee blijft lopen.

En door

Deze week heb ik er al 2 uur opzitten en moet ik nog minimaal 1 uur. Ik hoop de negatieve trend te kunnen doorbreken en hier beter nieuws te kunnen melden.

Uiteindelijk moet het zoiets worden:

 

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie