Vakantie en de 2e helft van 2016

Op het moment van schrijven is het mijn laatste werkdag voor mijn vakantie. Een mooi idee toch? Nog even de administratie afronden, de afwezigheidsassistent configureren en plannen maken voor de 2e helft van het jaar.

Ter navolging van mijn post in januari over mijn ideeën voor dit jaar wil ik deze post zo vlak voor mijn vakantie gebruiken om terug te blikken maar ook om vooruit te kijken.

Hoogtepunten van het 1e half jaar

Ja ik weet dat het technisch gezien nog een maand duurt maar daarvan ben ik er ruim 3 niet dus basta 🙂

Integratie Splunk en ISX van Schneider Electric

Voor een klant van mij heb ik een integratie gebouwd tussen Splunk en ISX. Dit project was voor mij op meerdere vlakken een hoogtepunt.

  1. Mijn 1e grote add-on voor Splunk gebouwd in Python. Erg tof om te doen en de kwaliteit van de Splunk frameworks is hoog. Python is ook een fijne taal om dergelijke oplossingen in te bouwen.
  2. Een planning die achteraf gezien precies klopte. Komt niet vaak voor 😉
  3. Dedicated maker-time voor meerdere dagen op rij. Het voelde zo heerlijk om gewoon 8 uur te coden, voor 3 dagen op rij, over meerdere weken. Ik was moe door het vele denkwerk maar het voelde heerlijk. Soms ben ik ook moe als ik een dag te weinig heb gedaan op mijn werk, en geloof me, dat voelt niet zo fijn.

Mocht je meer willen weten over dit project lees dan mijn blog op de site van SMT.

De start van BuzzardLabs

Zoals in mijn post in januari aangegeven is 2016 het jaar waarin ik mijzelf verder ga ontwikkelen. Van freelancer naar entrepreneur met personeel en een super gaaf product.

buzzyDe 1e helft van dit jaar heb ik gebruikt om een bedrijf op te zetten en een huisstijl plus logo te ontwikkelen. Wat vinden jullie van Buzzy trouwens? Ik ben zo blij met dit karakter! Met de gehele huisstijl eigenlijk wel.

Daarnaast heb ik via Crew een project gedaan met een team uit Nieuw Zeeland, Sliday, om een prototype te maken voor BuzzardLabs Pro. Dit prototype laat je zien wat je krijgt maar is gemaakt op gegeneerde (dus fake) data.

Natuurlijk kost dit geld en is het prototype niet perfect maar de reacties zijn zoals gehoopt. Mensen krijgen een beeld bij wat je van plan bent en zijn beter in staat om in te schatten of dit voor hen van toegevoegde waarde is. Voor mensen die een product gaan ontwikkelen een echte aanrader.

BuzzardLabs-poloHet prototype was mooi op tijd af voor Meet Magento 2016. Een evenement waar ik hoopte mensen uit de ecommerce wereld te spreken. De niche waar mijn product op toegespitst is. Ondanks dat ik geen stand had maakte mijn polo toch wel dat ik makkelijk in gesprek kwam met interessante mensen.

Al met al was het een succes door het aantal contacten wat ik opgedaan heb. Ik had ook een survey gemaakt in Typeform maar dit bleek onhandig tijdens een conferentie. Uit de gesprekken kon ik genoeg informatie die ik wilde hebben extraheren.

Alle activiteiten hebben ertoe geleid dat ik mijn business plan af heb kunnen ronden. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het product BuzzardLabs Pro in een behoefte voorziet en dat mensen ook bereid zijn ervoor te betalen.

Vakantie

rocky-mountains-533017_960_720

Canada. Wat een prachtig land.

Ik heb echt de behoefte om even uit te rusten. Dat gun ik mijzelf te weinig. Het kost me steeds meer moeite om gefocused te werken. Mijn laatste vakantie was de 1e week van dit jaar naar Bergen dus het mag ook wel toch?

De 2e helft van 2016

Q3 en Q4 van 2016 gaan in het teken staan van opstarten van de activeiten om een beta versie van BuzzardLabs Pro te ontwikkelen. Deze beta versie is een upgrade van het prototype waarin nu echte data gepresenteerd zal worden.

Om dit mogelijk te maken zal ik:

  • Op zoek moeten naar een Java developer met 3 tot 5 jaar werkervaring die bereid is enig risico te nemen! (Weet je iemand? Ping me gerust!)
  • Op zoek moeten naar een toffe kantoorlocatie. Het liefst zit ik in het centrum van Utrecht in een mooie oude locatie maar het 1e jaar zal het waarschijnlijk in de omgeving van Utrecht zijn. Het geld groeit me niet op mijn rug.
  • Mij moeten verdiepen in het platform wat ik neer wil gaan zetten en de verschillende bronnen die ik wil ontsluiten. Maker-time 🙂

Al met al genoeg uitdagingen maar ik heb wel heel veel zin in.

#okdoei

Zie ik jullie in juli weer terug op mijn blog op mijn avontuur te volgen? Ik zou het gaaf vinden. Ik ga zeker blijven bloggen, ongeveer 1 keer per week, en hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie