Maker-time is net een marathon

Als je nog niet weet wat maker vs manager time is raad ik je aan het volgende filmpje te kijken voordat je verder leest.

OK, je hebt het gezien en begrepen? Goed zo. Kan ik nu mijn ervaring gaan delen.

IT Consultancy. Een beroep waar je ingezet wordt om applicaties te implementeren. Het gave is dat je (meestal) betrokken bent vanaf ontwerp tot implementatie en vaak daarna ook nog voor het onboarden van de gebruikers.

Als je mijn werk plakt op maker vs manager time zie je vaak dat het doorslaat naar manager time. Je moet gesprekken voeren met alle betrokkenen om er een succes van te maken. Misschien zelfs wel meer dan 50% van de tijd.

Omdat je soms bij meerdere projecten per week betrokken bent is het heel erg lastig om maker en manager-time vooraf te plannen. Vaak loopt het in één dag door elkaar. Niet zo effectief maar niet altijd te voorkomen.

Toch blijf ik het proberen.

“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” – Aristotle.

Toevallig heb ik nu een project waar ik drie dagen per week bij 1 klant betrokken ben en dus ben ik in staat om mijn manager en maker time te plannen. Sterker nog. Meer dan 2 dagen van de 3 heb ik maker-time.

construction-man

Het voelt fantastisch. Je boekt resultaat. Je lost problemen op. De bekende Coen-coëfficiënt, het verdubbelen van de urenschatting, is niet meer nodig want ik behaal mijn doelen.

Vermoeiend is het wel… Maker-time vereist focus en inspanning. Afleiding is killing. Na een dag ben je helemaal op, in je hoofd dan. Zo’n dag kan ook geen 8 uur duren. Reken er op dat je maximaal 6 uur effectief maker-time aan kunt. Na die 6 uur ga je fouten maken en zie je problemen over het hoofd.

Daarom is maker-time een marathon. Heel inspannend maar ook erg waardevol.

Ik hoop dat ik dit training-schema vol kan houden want het geeft een voldaan gevoel.

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Eén gedachte over “Maker-time is net een marathon”

Geef een reactie