Stel nu dat ik even geen opdracht heb…en dan?

Ik verkeer zelf in de luxe dat ik als sinds mijn start in 2011 een vaste inkomstenbron heb die garandeerd dat ik 2 a 3 dagen per week facturabel ben maar wat nu als dit niet zo is?

Zelf heb ik ook weleens het idee dat ik die 1 a 2 dagen die ik over heb persé in moet vullen met een inhuurklus en dat geeft onnodige stress. Niet doen!

Wat is mijn toekomst?

Ik wil juist heel bewust de afwisseling tussen inhuur en losse projecten waardoor ik zelf optimaal mijn werk en werkweek in kan delen. Waarom laat ik mezelf dan soms toch gek maken door op zoek te gaan naar meer inhuurwerk?

De oorzaak van deze druk is dat het soms uitdagend is om losse projecten te vinden in mijn vakgebied. Mijn klanten zijn bedrijven met duizenden medewerkers en snel meer dan een miljoen euro omzet. Zij hebben grote projecten en werken nooit direct met een freelancer. Lastig verhaal.

Toch moet ik op zoek naar een mogelijkheid om in mijn vakgebied losse projecten voor een fixed price op te kunnen pakken. Dit verkleint de mogelijkheid dat er druk ontstaat.

Hoe denk ik dat te gaan doen?

  1. Meer werk maken van mijn eigen merk door bloggen.
  2. Actiever “vragen” om projecten. Iedereen begrijpt dat er geld op de plank moet komen dus af en toe aan je netwerk vragen of ze projecten hebben of bedrijven rechtstreeks benaderen om je diensten te verkopen is geen criminele activiteit!
  3. Meer energie steken in online marketing. Ik weet uit ervaring dat betaalde advertenties online zo goed als niet gebruikt worden door vergelijkbare partijen. Waarom zou ik het dan niet doen? Uitzoeken waar mijn beslissers naar op zoek zijn en daar proberen naar voren te komen.
  4. Mijn diensten-portfolio beter specificeren. Nadenken over wat ik zou doen als ik CIO van een groot bedrijf zou zijn. Welke monitoring werkzaamheden zou ik via een Managed Service af willen nemen? Welke componenten kan ik outsourcen om zo kosten te besparen? Ik geloof heilig dat ik hier een gat in de markt moet kunnen vinden en néé niet 1 gat maar meerdere.
  5. Eigen add-ons op bestaande producten ontwikkelen. Veel van de software waar ik mee werk is aan te passen of er is de mogelijkheid om daar add-ons aan te koppelen. Waarom zou ik niet na gaan denken over de mogelijkheid om een betaalde add-on te ontwikkelen op een bestaand product?
  6. Terugkijken naar de periode van 2011 tot 2015 waarin ik nog NOOIT last heb gehad van een gebrek aan opdrachten. Trots zijn op jezelf dat je in een periode waarin het werk niet oneindig was overeind bent gebleven en de gaafste klussen heb kunnen doen.

Niets aan de hand 🙂

Zie, er zijn opties genoeg en ik moet de druk om opdrachten te scoren naast me neer kunnen leggen want er is nog genoeg te doen! Willen jullie mij aan deze post herinneren als ik jullie lastig val voor een inhuuropdracht?

Nu ik zo terugkijk naar deze post heb ik eigenlijk best veel geleerd in de afgelopen jaren over hoe je als zelfstandige jezelf kunt ontwikkelen zodat je aantrekkelijk blijft in de markt. Daarover zal ik in een volgende post meer vertellen! Schrijf je dus in op mijn nieuwsbrief en je weet zeker dat je niets mist!

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie