Stagebegeleiding is meer dan een kopje koffie

Een onderwerp dat mij enorm raakt. Zonder goede stages voor mensen van het MBO en HBO komen er jongeren van school die nog lang niet alles hebben laten zien. Vaak omdat ze het niet weten, omdat ze niet gestimuleerd worden om dat stapje extra te maken.

Ik heb in de gelukkige positie gezeten dat ik bij een bedrijf mocht stage lopen waar ik erg gestimuleerd ben om het maximale uit mijn stageperiode te halen. Veel feedback door onder andere twee-wekelijkse presentaties. De opdrachten waren niet eenvoudig en zorgden er echt voor dat je goed je best moest gaan doen. Het mooiste vond ik nog wel dat ik als stagiaire echt deel uitmaakte van het bedrijf. Ik was een medewerker zoals alle andere en dat maakt dat je een drive krijgt om er echt wat van te maken.

Sinds vandaag 30 januari 2012 loopt er ook iemand stage bij Blue Factory, Imco van Elk. Hij mag ons gaan helpen met een marktonderzoek. Hoe blij ik ook zal zijn met het werk dat gaat opleveren, dat hopen wij in ieder geval 😉 , ik ben nog blijer met het feit dat ik nu zelf iemand mag meenemen in het bedrijfsleven. Dat ik iemand mag laten zien hoe gaaf het is om iets neer te zetten, om dingen te leren.

Ik hoop dat meer bedrijven de moeite nemen om iemand een stage te laten lopen en niet alleen omdat het goedkope krachten zijn. Nee omdat ondernemers weten dat dit de medewerkers van morgen zijn en dat je er zelf baat bij hebt als je ze alles uit zichzelf laat halen. Doen jullie mee?

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie