Het vrije werken tot nu toe en verder

Bijna twee maanden ben ik onderweg. Van werknemer naar ondernemer. Een weg die tot nu toe een grote, plezierige rit is. Ik heb nog geen factuur gestuurd maar nu al kan ik zeggen dat deze periode in mijn leven mij zeer veel moois gaat brengen.

Er zijn mij een aantal zaken opgevallen die ik graag even de revu wil laten passeren.

Cold calling is nog steeds effectief en het uitvoeren van cold calling op een manier waar ik achter sta word als zeer positief ervaren. Ik heb de leukste gesprekken gehad over social media, cms’en en nog veel meer. Geweldig vond ik het. Wel viel het mij op dat het buiten de randstad veel beter ontvangen wordt, mensen staan je vriendelijker te woord en zijn eerlijker in hun reactie.

Onze visie op het web waarbij wij kijken naar het succes van alle digitale communicatie na oplevering van de eerste initiatieven slaat aan en de mensen die wij spreken geloven hier ook sterk in. Wel hebben wij gezien dat de bestaande Internetbureaus aangeven dit zelf ook te (willen) doen. Hier staan wij nog sceptisch tegenover omdat wij domweg niet geloven dat zij daar hun passie uit kunnen halen en dat is toch waar je het voor wilt doen. Een samenwerking met deze bureau’s is toch iets wat wij nog steeds hopen te bewerkstelligen.

Onze diensten die met teksten te maken hebben hebben zijn vooral populair. Internetbureaus hebben de tekstschrijvers niet in dienst, de bedrijven zelf denken het te kunnen maar komen erachter dat dit toch een vak apart is. Vooral als je dit koppelt aan je SEO strategie.

Het ondernemerschap zelf dan. Het gedoe met bonnetjes, aangiften en andere randzaken kan me nog niet echt boeien en daar krijg ik dan ook hulp bij. Financieel is het ook allemaal even wat krapper en voorzichtiger want je investeert behoorlijk maar je hoopt natuurlijk dat dit door hard werken zich weer terugverdient en daar ben ik van overtuigt. Een eigen auto rijd anders dan een lease-auto. Een Fiat Punto Evo is een top bak! Het ontmoeten van andere ondernemende mensen is enorm inspirerend maar wel gevaarlijk want voor je gevoel is er om elke hoek een goed idee te vinden en wil je op elke wagen meespringen. Focus is iets wat ik mezelf moet blijven leren maar ik denk niet dat dit als werknemer veel anders is.

Al met al zie ik de toekomst zeer zonnig tegemoet. De vrijheid die je hebt is ongelofelijk en het maken van keuzes waar je zelf achterstaat  zonder dat je daar bij andere verantwoording voor moet afleggen is ongeëvenaard. Ik hoop de komende tijd nog veel leuke mensen te ontmoeten, opdrachten te mogen uitvoeren.

Mijn missie als ondernemer is tweeledig. De eerste het helpen van bedrijven meer rendement uit hun online investeringen te laten halen. Ik doe dat met Blue Factory Internet maar ook door hier op launchers.nl ondernemers te ondersteunen in het opzetten van hun bedrijf. Ten tweede wil ik zelfstandig professionals helpen om leuke en uitdagende projecten te doen door ze te betrekken bij ons werk. Niets is leuker dan met gelijkgestemde een schitterend project op te pakken.

Met plezier fiets ik elke dag naar Utrecht en dan hoop ik nog lang te blijven doen.

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie