Het heilig vuurtje krijgt soms wat tegenwind…

Het heilig vuurtje is wat moet branden om jezelf een kant op te pushen. Om succes te behalen maar bovendien om te genieten. Om met passie bezig te zijn met het succes van anderen. Mijn vuurtje brand uit de volle overtuiging dat ik mensen kan helpen om meer rendement te halen uit hun online kanaal. Soms echter krijgt dat vuurtje wat tegenwind.

Jouw heilig vuurtje maakt dat je doorgaat met het vervullen van je droom maar ondertussen moet de schoorsteen wel roken. Je hebt misschien verplichten met vrouw, kinderen of huis en je wilt dat goed verzorgen. Eigen baas worden brengt een risico met zich mee maar maakt niet dat je minder verantwoording hebt. Daarom is het belangrijk dat je klanten krijgt waar je samen mee kan werken maar die ook je schoorsteen laat roken.


Zelf heb ik de luxe dat ik nog freelance werk uitvoer voor mijn oude werkgever, waar ik ze zeer dankbaar voor ben, maar voor niet iedereen is dit zo. Toch zijn er mensen om mij heen die zenuwachtig beginnen te worden dat ik nog geen klant voor Blue Factory heb kunnen vinden die samen met ons bereidt is een avontuur aan te gaan. Zelf ben ik overtuigd dat dit nog zal komen en ik zal dan ook niet opgeven met het najagen van mijn droom. Het is nog veel te vroeg om op te geven.

Zit jij nu achter je beeldscherm en vraag jij je af waarom jij de stap niet zal wagen? Word jij dan ineens bang vanwege de verantwoordelijkheid die je hebt? Praat erover met je thuisfront en werk aan een oplossing want die is er. Kijk of je een eigen bedrijf kunt starten zonder je huidige baan op te zeggen, misschien kun je minder werken. Bouw het zo langzaam op en ga er vervolgens voor.

Geef in ieder geval NOOIT je droom op voor een onderbuikgevoel. Lees anders Self Reliance of Linchpin en besef dat blijven zitten net zo risicovol is!

 

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Eén gedachte over “Het heilig vuurtje krijgt soms wat tegenwind…”

Geef een reactie