De eerste week als ondernemer

Na 1 week echt 100% bezig te zijn geweest met ondernemer zijn kan ik natuurlijk nog niet zeggen hoe het is. Ik kan een poging wagen maar alleen zodat ik over een jaar kan terugkijken en zien wat er echt gebeurd is. Je kunt namelijk niet alles van tevoren weten.

Zoals sommige van jullie weten bestaat mijn ondernemerschap uit 2 takken van sport op dit moment. 2 dagen per week besteed ik aan het uitnutten van Service Management tooling bij verschillende organisaties via mijn oude werkgever Ymor. De andere dagen van de week (nee dat zijn er geen 3 😉 ) ben ik druk om Blue Factory vorm te geven.

Eerste week

Mijn eerste week bestond vooral uit het settelen in Utrecht wat met het weer van afgelopen week geen straf was 😉 Het is prachtig om ’s ochtends op je fiets door Utrecht te gaan en de stad wakker zien worden. Amsterdam vind ik op dit punt iets mooier maar Utrecht is ook prachtig. Daarnaast heb ik een aantal mensen uit mijn netwerk benadert om eens te gaan praten over hoe wij elkaar eventueel aan kunnen vullen. In mijn loopbaan heb ik gelukkig al een aantal zeer getalenteerde mensen om mij heen verzamelt die zich in de Internet wereld bevinden. Voor mij is het nieuw. Ik heb al gemerkt in een aantal van deze afspraken dat ik nog veel te leren heb maar ach dat lijkt me alleen maar goed. Met al mijn enthousiasme ga ik proberen om bedrijven te ondersteunen met hun online uitingen.

Finetuning propositie

De propositie waar ik het eerder over heb gemaakt is een leidraad voor de toekomst maar is ook iets wat constant bijgeschaafd moet worden obv de vraag uit de markt. Een aantal mensen die ik gesproken heb hadden vooral interesse in de schrijvers die wij in ons netwerk hebben waarbij we kunnen ondersteunen met het schrijven van teksten, het redigeren van teksten en het optimaliseren van site en content voor de zoekmachines. Voor mijn gevoel is het goed uitwerken van deze 3 dienstpilaren (techniek, test en beeld) het meest belangrijke wat ons te doen staat bij de bouw van onze site. Dit is het project voor de komende periode.

Ik hoop dat jullie met veel interesse mijn blogs volgen over mijn stappen als ondernemer. Mochten jullie vragen hebben over de aanpak of over andere zaken, laat je reactie achter!

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Eén gedachte over “De eerste week als ondernemer”

Geef een reactie