The Business Model Canvas

Ondertussen ben ik al even terug van het event Innoveer jou Business Model. Een geweldige ervaring om Patrick van der Pijl aan het werk te zien. Goed om hands-on sessies te hebben over bedrijfsmodellen als het Parool, Sellaband en telco’s. Tegelijkertijd was dit voor mij een startpunt om Launchers.nl vanaf te beginnen. De kennis opgedaan is waardevol voor mijn functie maar ook voor de mensen in mijn tribe!

De reden van mijn aanwezigheid was het boek Business Model Generation. Een boek van Alex Osterwalder geschreven samen met vele anderen. De essentie van het boek is het Business Model Canvas. Een handvat om bedrijfsmodellen in te gieten en te evalueren. Dit model zal ik veelvuldig gaan gebruiken in verschillende posts om proberen te ontdekken wat sommige producten en/of diensten nu zo sterk en succesvol maakt.

Een goed startpunt voor meer informatie is te vinden op de site van het boek of op de site van Alex Osterwalder.

Even van de betere presentaties van de man achter het boek wil ik jullie niet onthouden.

Auteur: Coen Meerbeek

Ondernemer in IT/App monitoring en Business Analytics | XBox Gamer | Fan van alles Gouden Eeuw | Basketbal voor het leven!

Geef een reactie